nutritional-therapy2

Što je nutricionističko savjetovalište?

Vrlo jednostavno rečeno mjesto gdje ćete dobiti kompletne i znanstveno utemeljene informacije o prehrani. Od pamtivijeka hrana zauzima važno mjesto u našim životima, jer bez hrane nema ni nas.

Nekoć je hrana bila samo puki alat za preživljavanje no danas je dobila puno veću ulogu u našim životima. Svakodnevno smo pod raznim pritiscima: što jesti, kako jesti, što je zdravo. Hrana je i tuga a i žalost. Pridonosimo joj veliku pažnju ali u krivom smislu.

Nutricionizam ili znanost o prehrani je primijenjena prirodna znanost o hranjenju tijela koja proučava odnos između čovjeka i hrane i implikacije koje proizlaze iz tog odnosa i reflektiraju se na sociološki, psihološki, fiziološki i biokemijski aspekt.

Tko je nutricionist i što on to zna a mi obični smrtnici koji svaki dan konzumiramo hranu ne znamo?

Osoba koja malo drugačije gleda na hranu nego običan smrtnik. Mi hranu gledamo kroz prizmu sviđanja ili ne sviđanja, kroz emotivnu prizmu i prizmu gladi tj. sitosti. Nutricionist na hranu ne gleda tim redom. Kao školovana osoba koja detaljno zna procese u tijelu promatra hranu kroz prizmu optimizacije. Sagledava način kako hrana koju smo pojeli djeluje na biokemijske procese u organizmu te kojom hranom možemo pozitivno djelovati na naše bivstvo, kojom hranom doprinijeti sveukupnom zdravlju, prevenirati pa čak i izliječiti bolest i doći do željenih rezultata.

Nutricionističko savjetovalište namijenjeno je svima koji žele promijeniti postojeće prehrambene navike, tjelesnu masu, sportašima, pojedincima s određenim zdravstvenim problemima ili specifičnim zdravstvenim stanjem koje zahtijeva prehrambenu intervenciju…

Nutritional Therapy Services

Not Feeling Well?

Its Your Chance to Regain Your Health, Contact Us Now To Make An Appointment.